Zračna luka Zagreb dobila sredstva EU fondova za Wings Projekt

Vi ste ovdje


 

Projekt Wings sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Wings Projekt – Regional Education Centre for Specialised Training at Airports (Regionalni centar za provođenje specijalističkog obrazovanja za zračne luke), je projekt za kojeg je kao nositelj kandidirala Zračna luka Zagreb i dobila sredstva iz predpristupnog fonda EU IPA IV.

Dana 6. prosinca 2013. godine, predsjednik Uprave Zračne luke Zagreb,d.o.o. dr. sc. Miroslav Drljača u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje potpisao je ugovor vrijedan 175.761,97 EUR, od čega sredstva EU iznose 134.048,07 EUR.

Projekt je u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – regionalni ured Zagreb i Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izradila Zračna luka Zagreb kao nositelj, a suradnik na projektu bila je Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo.
Na projektu su radili stručnjaci Zračne luke Zagreb d.o.o. mr. sc. Igor Štimac, mr. sc. Damir Vince, Dajana Grbavac Mišetić, dipl. ing. prom. i Mirela Vrbanc, dipl. ing. prom.

Cilj Wings projekta je unaprijediti kompetencije i konkurentnost nezaposlenih osoba s diplomom inženjera zračnog prometa. Tijekom teorijske i praktične nastave, polaznici će unaprijediti svoje znanje u području zračnoga prometa i osobne prezentacijske vještine s naglaskom na povećanje konkurentnosti u traženju posla na zrakoplovnom tržištu rada. Polaznike će voditi visoko obrazovani predavači, instruktori i mentori koji su i kvalificirani stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u zračnom prometu.
Sva predavanja bit će koncipirana kao nadogradnja na fakultetski program i fokusirana na lakšu integraciju polaznika u poslovne procese, obzirom da će polaznici dobiti znanje iz svakodnevnog rada zračne luke te se osobno usavršavati u obliku „soft skills“ programa.

U namjeri pružanja kombiniranih znanja više segmenata, gosti predavači sa Fakulteta prometnih znanosti će u neka od predavanja uvesti i znanstvenu komponentu, a predavači iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u svojim predavanima dati će doprinos proceduri samog procesa zapošljavanja.

Projekt traje 12 mjeseci.

Kontakt:
Dr.sc.Miroslav Drljača
Predsjednik Uprave ZLZ,d.o.o.
mdrljaca@zagreb-airport.hr

 

Dodatne informacije o strukturnom fondu možete pronaći na web strinici:
http://www.strukturnifondovi.hr/

Hrvatski zavod za zapošljavanje - Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije
web: http://www.hzz.hr/dfc/
e-mail: cesdfc@hzz.hr

 

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Zračne luke Zagreb d.o.o.