Novosti

Vi ste ovdje

Počeli su radovi na novom putničkom terminalu Međunarodne zračne luke Zagreb

ZAGREB, 18.12.2013. – Postavljanjem table gradilišta na ulazu u gradilište i dolaskom Viaduktovih stručnjaka te mehanizacije, započeli su pripremni radovi na izgradnji novog putničkog terminala Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ). U ovoj fazi radovi se u najvećoj mjeri odnose na pripremu prostora i instalaciju gradilišta, postavljanje ograde, platformi, infrastrukture, mobilnih objekata za izvođače radova, inženjere i sve ostale angažirane na projektu, gradnju pristupnih cesti,itd.. Postavljanje „kamena temeljca“ predviđeno je za proljeće 2014.

Međunarodna zračna luka Zagreb preuzela upravljanje nad dosadašnjom Zračnom lukom Zagreb

Dragi putnici, poslovni partneri i posjetitelji,

Antonov 225 sletio u Zračnu luku Zagreb

Najveći zrakoplov na svijetu Antonov 225 u 17,45 sati sletio je u Zračnu luku Zagreb.

Zračna luka Zagreb u suradnji sa SESAR-om pomaže u razvoju zračnog prometa u budućnosti

Zračna luka Zagreb je u ponedjeljak, 07. listopada, bila domaćin regionalne konferencije, koja za cilj ima podizanje svijesti o aktivnostima zajednice zračnih luka unutar programa SESAR pod vodstvom EU.

46. ACI Europe Environmental Strategy Committee

Zračna luka Zagreb u razdoblju od 18. do 19. travnja 2013. godine bila je domaćin ACI Europe Environmental Strategy Committee-a kojega čini više od 50 predstavnika zračnih luka Europe te suradnika iz zrakoplovne industrije čiji je fokus unapređenje očuvanja okoliša.

Ispunjene sve pretpostavke za realizaciju projekta gradnje novog putničkog terminala zagrebačke zračne luke

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na svojoj web stranici objavilo je vijest o ispunjenju pretpostavki za realizaciju projekta gradnje NPT-a Zračne luke Zagreb.

Vlada: koncesiju za Zračnu luku Zagreb dobiva ZAIC

ZAGREB, 29. veljače 2012. (Hina) - Vlada je na današnjoj sjednici odlučila dati koncesiju za izgradnju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb francuskom konzorciju Zagreb Airport International Company (ZAIC).